Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Onlangs heb ik de noodhulp van de wegenwacht ingeroepen ivm het hitteschild (kap) van mijn demper (uitlaat) die los hing.

Deze kap heeft de monteur van de wegenwacht monteur afgeslepen waardoor deze niet meer over het asfalt heen zou schaven. De betreffende monteur van de wegenwacht gaf aan dat verdere reparatatie niet noodzakelijk was gezien hij alleen een deel van de bescherming had verwijderd.
Volgens de wegenwacht monteur kon ik hier waarschijnlijk nog wel een jaar of 2 of langer mee blijven rijden voor vervanging noodzaakelijk zou worden. Dit had hij met zijn prive auto namelijk ook mee gemaakt gaf de wegenwacht monteur te kennen.

Echter is hij met zijn slijptol tijdens het verwijderen van het hitteschild in de demper van de uitlaat gekomen waardoor er een snede in de demper is ontstaan van ruim 7 tot 9 CM.

Nu wil ik de wegenwacht aansprakelijk stellen voor de ontstane schade en vergoeding van de reparatie maar de wegenwacht weigert hieraan mee te willen werken.
De visie van de wegenwacht is dat gezien mijn voertuig 16 jaar oud is zij deze kosten niet willen vergoeden omdat de uitlaat volgens hun zeggen toch al vervangen had moeten worden.

Na meerdere adviezen van meerder garages blijkt dat dit niet het geval is en ik prima zonder hitteschild verder had kunnen rijden.

Hoe en kan ik de wegenwacht aansprakelijk stellen voor de schade die door hun is ontstaan?

Als u kunt bewijzen dat de wegenwacht monteur tekort is geschoten in de reparatie die ertoe heeft geleid dat u schade heeft, dan kunt u hem ( de wegenwacht) schriftelijk aansprakelijk stellen. Gaat u eerst na wat de algemene voorwaarden hierover zeggen. Het kan namelijk zijn dat schade in zulk geval wordt uitgesloten. Voert u zoveel mogelijk bewijzen aan.
Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag