Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


L.S.,
Mijn vraag is de volgende: Mijn dochter is kortgeleden gescheiden en is druk bezig met het zoeken van woonruimte. Zij en haar 2 kinderen wonen nog steeds bij haar ex-man. Haar ex blijft in de (koop)woning wonen. Ze is nog niet zo erg lang ingeschreven in de gemeente, dus ze komt niet snel in aanmerking voor een sociale huurwoning. Een huurwoning in de vrije sector is voor haar niet betaalbaar. Een mogelijk alternatief is dat zij een chalet koopt of huurt, waar zij wel het hele jaar mag verblijven, maar niet als postadres mag gebruiken. Dit levert een rare situatie op.
Als zij het postadres van iemand anders (of haar ex) gaat of blijft gebruiken, dan kunnen die bezitters daarvan worden aangeslagen door de belastingdienst voor zover mij bekend.
Aangezien de duur van een toezegging van een briefadres tamelijk kort is (6 maanden in dit geval) is dat ook geen optie.
M.a.w. mijn dochter kan geen kant op, of zijn er toch nog juridische/belastingtechnische mogelijkheden?

Wat een vervelende situatie voor uw dochter. Heeft uw dochter al bij de gemeente geïnformeerd of zij in aanmerking komt voor urgentie(verklaring)? In sommige persoonlijke situaties wordt dit toegekend. Dit houdt in dat uw dochter met voorrang een sociale huurwoning kan krijgen.

Wellicht dat een van de andere juristen nog andere mogelijkheden voor u heeft.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag