Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hallo,

4 weken geleden ben ik aangereden waarbij mijn auto Total loss is gereden. Nog geen 1,5 jaar geleden gekocht. Ik heb hem destijds gekocht voor €5500 euro. Nu heb ik er afgelopen maanden minimaal €3300 aan onderdelen laten vervangen en reparaties aan laten doen. Waaronder een nieuwe motor. Totaal kosten dus €8800,- bewust in auto geïnvesteerd zodat ik er komende jaren nog mee kon blijven rijden.

Nu kreeg ik bericht dat ik €5700,- terug krijg van de verzekering. Hier ben ik het niet mee eens. Dit zou betekenen dat ik €3100 kwijt ven zonder mijn toe doen. Want andere partij is schuldig bevonden. Wat zijn mijn rechten? Los van het fiets dat ik 4 weken al last heb van hoofdpijn, rug en nekklachten.

De verzekeraar keert bij total loss ongevallen de dagwaarde uit, waarbij wel wordt uitgegaan van taxatie van nieuwe onderdelen etc, maar feit is wel dat u er niet op vooruit mag gaan bij uitkering van de verzekeringspenningen, tenzij dit schriftelijk is afgesproken. Voor het restant zou u zich kunnen melden bij de veroorzaker, maar dan moet u dit wel concreet kunnen onderbouwen.
M.b.t. het letsel dat u heeft opgelopen kunt u de letselschade verhalen op de veroorzaker. Het verdient aanbeveling een letselschadescpecialist in te schakelen die kan opkomen voor uw belangen en voor u de schade kan verhalen. Ik help u gaarne in deze kwestie. De juridische kosten worden vergoed, zodat het u niets kost. Neemt u desgewenst direct contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Begrijpelijk dat u het niet eens met het standpunt van de verzekeraar. Indien u echter bent aangereden en de andere partij is hieraan schuldig, dan kunt u mogelijk de restschade verhalen op de aansprakelijke partij. Van belang kan zijn of u nog facturen heeft van de reparaties en onderdelen. Een vordering dient namelijk goed onderbouwd te worden.

U heeft ook letsel aan het ongeval overgehouden. Met name bij nekklachten is het verstandig gespecialiseerde rechtshulp in te schakelen. U heeft, indien de andere partij schuldig is, recht op een kosteloze letselschade advocaten (LSA- advocaat). Ik adviseer u dan ook een LSA- advocaat in de arm te nemen. Mocht u dat fijn vinden, dan kan ik u verder helpen. Uiteraard geheel vrijblijvend.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag