Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Hoe lang heb je na een ongeluk de tijd om letselschade in te gaan dienen? Moet dit meteen of mag dit ook na een operatie en korte periode van revalidatie?

In den regel 3 jaar, maar dat is niet handig omdat men dan het causale verband kan verbuigen en de eigen schuld aankaarten. Vragen stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Goedemiddag,

Voor het indienen van een letselschadeclaim gelden verschillende verjaringstermijnen. Dit hangt af van het soort ongeval dat u is overkomen. Gaat het om een verkeersongeval, dan zijn er 2 termijnen van belang. Mijn advies is om bij een verkeersongeval waarbij een ander aansprakelijk is binnen 3 jaar direct de verzekeraar van de aansprakelijke partij een aansprakelijkstelling toe te sturen. Neemt u gerust contact met mij op voor een voorbeeldbrief. Is het verkeersongeval langer dan 3 jaar geleden? Geen nood, de aansprakelijke partij zelf (de persoon die u heeft aangereden) moet binnen 5 jaar aansprakelijk gesteld worden.

Gaat het om een ander ongeval, bijvoorbeeld een bedrijfsongeval, dan geldt in de regel een verjaringstermijn van 5 jaar. Maar er zijn afwijkingen van de verjaringstermijn mogelijk.

Wel is het zo dat het niet verstandig is om lang te wachten met aansprakelijkstelling. Dit in verband met de bewijslevering. Uiteraard kan het vorderen van letselschade prima na een korte revalidatieperiode.

Neemt u gerust even contact met mij op (geheel vrijblijvend) om over uw ongeval te praten. Ik kan u dan een advies op maat geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag