Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Geachte dame, heer,
In mijn appartement op de begane grond heb ik al enkele jaren last van optrekkend vocht in de muren.
Er is nu in april 2018 voor de tweede keer geïnjecteerd, na de eerste keer trok het vocht toch weer in de muren. Het duurt allemaal erg lang en ik zit ondertussen al met muren waar een strook van ca. 75cm is verwijderd en volgens de aannemer nog steeds te vochtig is om te stukken.
Enkele maanden geleden heb ik de VVE voorgesteld om een onderzoek in te laten stellen door een deskundige naar de oorzaak (die volgens de aannemer in de kruipruimte zit) maar de VVE wil daar tot op heden niet aan meewerken.
Aanzien dat ik half januari 2019 naar het buitenland vertrek en het appartement wil gaan verkopen is enige spoed vereist.
-Hoe kan ik de VVE dwingen het onderzoek te laten doen.
-Kan ik de kosten van gemist woongenot in rekening brengen?
-Kan ik de kosten i.v.m. het mogelijk later kunnen verkopen in rekening brengen?

Overigens worden de kosten voor de bovengenoemde werkzaamheden wel door de VVE betaald.

Met vriendelijke groet,

U kunt een tussentijdige bestuursvergadering aanstellen en dit onderzoek aankaarten. Er zullen uiteraard wel meerdere zijn met dit waterprobleem. U woont niet per toeval in Enschede, daar het zo zij dat daar een grondwater probleem aanwezig is.

Beoordeel dit antwoord:

Als er in april 2018 geïnjecteerd is en de muren nu nog niet droog zijn dan is het probleem nog niet verholpen. U kunt dan van de VvE verlangen dat zij gepaste maatregelen nemen; doen zij dat niet dan handelt de VvE onrechtmatig jegens u. U kunt proberen een (bijzondere) ledenvergadering van de VvE te laten uitroepen om dit probleem aan de leden voor te leggen (niet een bestuursvergadering maar een ledenvergadering) en in het uiterste geval kunt u de VvE dagvaarden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag