Vraag

Hallo,
Iemand heeft 3 foto’s van mij zonder toestemming en zonder naamsvermelding gebruikt in een poster ter aankondiging van een concert. Ook op de entree kaartjes is een afbeelding van 1 van deze foto’s. Ik heb contact gezocht om tot een oplossing te komen, daar werd niet op gereageerd, daarna brief gestuurd en email met daarin een bedrag voor de foto’s en als hij dat niet deed dat ik verdere stappen zou ondernemen. Hij wenste me daarmee veel succes.
De poster is veel gedeeld op Facebook en Twitter en stond in de plaatselijke krant. Ik wil dit niet zo over mijn kant laten gaan. Wat nu?

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Men schend hiermee uw portretrecht en er worden gelden verdient aan uw foto. Dat de tegenpartij hier niet mee in wil gaan is uiteraard niet de bedoeling. U kunt hier een juridische procedure voor opstellen, desgewenst kan ik u hierin bijstaan.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Uit uw toelichting kan ik niet opmaken of u zelf op de foto's staat afgebeeld of dat u de maker van de foto's bent. In het eerste geval maakt de wederpartij inbreuk op uw portretrecht door de foto's zonder uw toestemming te gebruiken. In het andere geval is er sprake van inbreuk op uw auteursrechten. In beide gevallen kunt u van de wederpartij verlangen dat het gebruik per direct wordt gestaakt, voor zover dit gebruik nog voortduurt en kunt u tevens een schadevergoeding vorderen. Ik ben gespecialiseerd in intellectueel eigendomsrecht en heb ruime ervaring met dergelijke inbreukkwesties. Heeft u nog vragen of wilt u rechtsbijstand neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op om te bespreken wat ik voor u in deze kwestie kan betekenen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm