Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


De verhuurder van mijn geliberaliseerde huurhuis heeft mij een email gestuurd met voorstel huurverhoging vanaf 1 januari 2019. Deze email is verstuurd nadat ik de huur van januari al heb overgemaakt. Hij wil nu dat ik het restbedrag alsnog stort. Mag hij dit van mij eisen?

Huurverhoging kan worden afgesproken bij overeenkomst of eens er jaar worden aangeboden. U kunt instemmen met deze verhoging of niet , In dat geval zal de rechter moeten oordelen of de verhoging redelijk is. De verhoging gaat in nadat het jaar is verstreken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor u antwoord. Ik ben hier van op hoogte. Wat ik eigenlijk wil weten is of een huursverhoging 4 dagen van te voren gecommuniceerd kan worden en dat ik dan de verhoging alsnog los moet betalen nadat ik de huur al heb overgemaakt. Moet huursverhoging niet eerder kenbaar gemaakt worden dan 4 dagen?


Dit is voor sociale huurwoningen wel geregeld , dan is de termijn twee maanden voorafgaand, maar het artikel is uitdrukkelijk niet van toepassing. Wel zou u een beroep kunnen doen op de reflexwerking ervan. (7:252 BW)

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag