Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man en gaan scheiden en hadden allebei de woonduurjaren van onze koopwoning nodig om te huren. Mijn man had de woning verlaten en ging in leencaravan. Wij hadden ons toen allebei in laten schrijven,maar maar één persoon mag de woonjaren meenemen. Dit leidde tot vechtscheiding. Ik kreeg woning aangeboden, mijn man wilde mij alleen de woonjaren geven als ik hem 22.5% van overwaarde van de koopwoning zou geven, zodat hij een huis kon kopen, anders kon hij niet wonen. De advocaten hebben dit per mail in een akkoord gezet. Ik heb de woning en nu blijkt hij ook te te huren en lijkt er niet op dat hij gaat kopen. En lijkt er zelfs op de mijn dochter inde zelfde tijd dat wij de sleuteloverdracht doen, 11feb. opeens het huis van haar zwanger zich fincancieel kan veroorloven. Ik voel mij behoorlijk belazerd, want ik heb nog onderhandeld, maar hij moest 22.5% hebben anders kon hij niet kopen. Het convenant is nog niet klaar, waar hij overigens in had laten zetten dat de woonjaren zonder verrekening naar mij waren gegegaan, wat niet waar is, want hij moest er juist geld voor hebben, zodat hij kon kopen. Mijn vragen zijn, . Is dat akkoord dat onze advocaten daar over per mail hebben gemaakt bindend in de zin dat hij verplicht is om van het geld een huis te kopen want dat staat duidelijk in de mails tussen de advocaten dat hij dat geld daarvoor heeft gekregen. Als hij dat niet doet kan ik dan die 22.5 terug krijgen? Dit in convenant vast laten leggen?
Of kan kan ik er nog vanaf en zeggen akkoord is niet getekend, dus niet rechtsgeldig, ik wil gewoon dat de overwaarde 50/50 gedeeld wordt.
Of mag hij eigenlijk wel geld vragen voor woonjaren? Heb ik niet sowieso recht op de helft van de ovrwaarde?
Graag uw advies.

Ik ken niet alle details nasr het lijkt me dat u niet hoeft te tekenen. Ik kan u meer gedetailleerd adviseren als second opinion na bestudering van alle stukken.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag