Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik ben werkzaam in een café en vandaag tijdens mijn werk is mijn jas die aan de bar hing gestolen. Normaliter hangen we persoonlijke spullen beneden in de kelder en natuurlijk niet aan de bar. Toevallig ben ik dat vandaag een keer vergeten en nu ben ik mijn jas kwijt.
Nu had ik een wat duurdere jas (260 eu) en vroeg ik mij af of dit onder de schade valt die een werkgever moet vergoeden aan een werknemer of dat dit onder mijn eigen verzekering valt omdat hij uit een "openbare ruimte" is meegenomen en niet uit de kelder.

Ik hoop dat mijn vraag helder is en dat u mij verder kunt helpen.

Bij voorbaat dank.

Vriendelijke groet.

In beginsel is de werkgever aansprakelijk (en meestal verzekerd) voor schade op het werk en in belangrijke mate ook bij diefstal. Echter dient daarbij afgewogen te worden of er sprake is van eigen schuld of het opvolgen van instructies van de werkgever waar in dit geval de jassen opgehangen kunnen worden, in de kelder zoals u zegt. Nu de diefstal niet vanuit de kelder heeft plaatsgevonden maar de bar is er in zekere zin sprake van eigen schuld en hoeft de werkgever in feite geen schade te vergoeden. Uw eigen verzekering zal hierover ook mogelijk lastig kunnen doen. Kortom, u hebt zich niet aan de instructies van de werkgever gehouden zodat u zelf de schade dient te dragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag