Vraag

Twee weken geleden heb ik tijdens het sporten de vloer van de sportschool waar ik lid ben beschadigd. De schade bestaat uit een put en een deuk in de vloer. De betreffende sportschool is kortgeleden enkele weken dicht geweest om een geheel nieuwe vloer te laten leggen.

Het ongeval vond plaats toen er na het trainen twee gewichten van een halterstang vielen, de zekeringsklemmen ben ik hierbij vergeten te bevestigen. In de oude situatie, met de oude vloer vielen er ook regelmatig gewichten bij mij en andere recreanten op de vloer met soortgelijke en zelfs hardere impact. De operationeel manager van de sportschool stelt mij nu aansprakelijk voor het herstel van de schade aan de vloer, en stelt hierbij; "de aansprakelijkheid is gebaseerd op het oneigenlijke gebruik van de olympische stang waarbij de gewichten niet gezekerd waren."

Omdat de vloer in de oude situatie dit soort gedrag niet vertoonde en de aanwezige verantwoordelijke waar ik de schade aan melden verklaarde dat een sportschool vloer daar tegen moet kunnen ben ik van mening dat de sportschool zelf verantwoordelijk is voor de plaatsing van een deugdelijke vloer.

Hierbij komt het feit dat mij nooit instructie is gegeven over het correcte gebruik van de halter, en de zekeringen niet verplicht worden gesteld in de sportschool. Ook in de voorwaarden die ik later heb opgevraagd staat niks over schade aan de sportapparatuur.

Ik vraag mij af wat de beste manier van handelen is.

Alvast bedankt.

Deel deze vraag

1 Reactie

Als vast is komen te staan dat uit de voorwaarden geen aansprakelijkheid blijkt en u daar zelf ook niet voor verantwoordelijk bent dan raad ik u aan om de sportschool schriftelijk te melden dat u niet aansprakelijk gesteld kunnen worden om genoemde redenen. De sportschool zal dan meten bewijzen dat u wel aansprakelijk bent. Als u geen instructies hebt gekregen zal dit lastiger voor hun zijn. Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm