Vraag

Na val in verpleeghuis overleden.
Geen medisch dossier op afdeling/tehuis, arts niet bereikbaar.
Wel in mutatie politie, uitspraak 2 medewerkers(geen verpleegkundigen) en verklaring locatie manager. Laatste beweerd dat overledene zich los van val in medische eindfase bevond, en overleden verwacht wird!

Een medisch dossier moet toch ten allertijde beschikbaar zijn? Er behoort toch altijd een vervangende arts beschikbaar zijn die ook de mogelijkheid heeft om medisch dossier in te zien?


Een locatie manager, mag toch geen medische uitspraak doen? En geen inzage in medische dossiers?

Deel deze vraag

3 Reacties

Uit uw reactie is inderdaad ongeloof te kenmerken. Medische uitspraken zijn aan een arts en niet aan een manager om dit te doen. Medische dosssiers moeten ten alle tijden op orde zijn en direct benaderbaar, daar zijn speciale protocollen voor. Vragen? Stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
We ontvingen nu een mutatie rapport met daarin zwarte balken....tekst voor ons verborgen! Het lijkt ons niet correct, daar we moeten gissen naar de inhoud. Het gaat om overlijden na val, wasrbij wij al lange tijd misstanden aan gegeven hebben, ook bij instanties. Gemeente eveneens op hoogte van niet werkende persoonlijke bewegingsmelders op kamer bewoner gesloten afdeling. Client gevonden op gang, geen arts, en weer op bed gelegd door personeel. Daarna niet aanspreekbasr meer. Bij overlijden werd geen val gemeld door personeel, arts trof overledene bont en blauw aan. Kon niet schouwen. Gemeentelijk schouwarts incl politie kwam, echter hebben aan officier niets gemeld over problemen met de allarmeringssystemen etc. Hierdoor is deze tochbelangrijke info onthouden? Igj spreekt over onkundig personeel.
Als u mij direct (onder mijn naaam) benaderd kan ik u voorzien van nadere informatie middels email. Dit inverband met privacy.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm