Vraag

Beste Dame/heer,

Wij hebben een woning met 2 hectare agrarische (weide) grond. Er staan stallen op het woonperceel. Ik wil mijn paard hier neer zetten en daarnaast stalling aanbieden aan derden tegen een maandbedrag. Wat zijn precies de regels hieromtrent? Hoeveel paarden mogen er staan? Kan dat als pensionstalling of is verhuur stallen en weiland handiger? Moet ik hier een bedrijf voor oprichten en hoe zit het precies met belastingaangifte? Hoe zit het met milieuwetgeving? Hopelijk kunnen jullie ons verder helpen!
Dank en hartelijke groet,

Deel deze vraag

5 Reacties

2 Het voornaamste is wat het bestemmingsplan over dit perceel zegt, wat u kunt vinden in de koopakte. Daarna kan u nadere vragen stellen, als u dat nodig acht.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
De bestemming van de woning en stallen is wonen en de bestemming van het weiland is agrarisch. Dat bedoeld u neem ik aan?
2 Als het voor beiden de bestemming heeft voor 'wonen' dan kunt u daar geen paardenstalling gaan ondernemen. U zou uiteraard wel deze bestemming kunnen laten wijzigen. Vragen? Stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Zou dat niet kunnen vallen onder hobbymatig agrarisch? Dat is namelijk toegestaan binnen de woonbestemming. En hoe zit dat als wij puur een stuk weiland verhuren?
2 Hobbymatig kan, maar dan enkel voor uzelf zonder verdiensten daaraan. Bij verhuur van een stuk weiland blijft dat hetzelfde. Of - zoals eerder aangegeven - de bestemming laten wijzigen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm