Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste Dame/heer,

Wij hebben een woning met 2 hectare agrarische (weide) grond. Er staan stallen op het woonperceel. Ik wil mijn paard hier neer zetten en daarnaast stalling aanbieden aan derden tegen een maandbedrag. Wat zijn precies de regels hieromtrent? Hoeveel paarden mogen er staan? Kan dat als pensionstalling of is verhuur stallen en weiland handiger? Moet ik hier een bedrijf voor oprichten en hoe zit het precies met belastingaangifte? Hoe zit het met milieuwetgeving? Hopelijk kunnen jullie ons verder helpen!
Dank en hartelijke groet,

Het voornaamste is wat het bestemmingsplan over dit perceel zegt, wat u kunt vinden in de koopakte. Daarna kan u nadere vragen stellen, als u dat nodig acht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De bestemming van de woning en stallen is wonen en de bestemming van het weiland is agrarisch. Dat bedoeld u neem ik aan?


Als het voor beiden de bestemming heeft voor 'wonen' dan kunt u daar geen paardenstalling gaan ondernemen. U zou uiteraard wel deze bestemming kunnen laten wijzigen. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Zou dat niet kunnen vallen onder hobbymatig agrarisch? Dat is namelijk toegestaan binnen de woonbestemming. En hoe zit dat als wij puur een stuk weiland verhuren?


Hobbymatig kan, maar dan enkel voor uzelf zonder verdiensten daaraan. Bij verhuur van een stuk weiland blijft dat hetzelfde. Of - zoals eerder aangegeven - de bestemming laten wijzigen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag