Vraag

Beste rechtswinkel,

Begin december heb ik een aanrijding gehad waarbij er schade is ontstaan aan mijn auto. Hiervoor heb ik de tegenpartij aansprakelijk gesteld. De tegenpartij heeft deze niet geaccepteerd en vind dat ik aansprakelijk ben. Hierbij verwijst zij naar het schadeformulier waaruit moet blijken dat ik aansprakelijk ben. Nu zie ik dat helemaal niet zo en heb ik hier ook bewijs van (denk aan videomateriaal. Getuigen etc.) maar in hoeverre is het schadeformulier wel geldig als ik het niet zelf ondertekent heb maar een medepassagier?

Deel deze vraag

3 Reacties

1 Dan gaat u er dus niet mee akkoord daar het zo is, dat U moet ondertekenen. Zodoende is het aanrijdingsformulier niet rechtsgeldig. Uit alle overige bewijslast kan een reconstructie gemaakt worden waaruit naar voren komt wie en wat er voor aansprakelijkheden zijn. Vragen? Stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Ik zie dat u dezelfde vraag nogmaals stelt. Wellicht zoekt u nader contact. U mag de directbutton aanklikken onder mijn naam, desgewenst.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
De bestuurder dient het formulier te ondertekenen zodat het rechtskracht heeft. D.w.z. dat de bestuurder naar waarheid de toedracht verklaart en de verzekeraar hiervan kan uitgaan. Het ondertekenen door een medepassagier mist deze rechtskracht.
Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken. Ook in het geval u letsel blijkt te hebben kan ik u kosteloos van dienst zijn.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm