Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn bedrijf waar ik op 1 februari 2018 ben begonnen is per 1 oktober 2018 overgenomen door een ander bedrijf.
Er is toen aangegeven dat alle arbeidscontracten werden overgenomen, maar er wel een afrekening van vakantiegeld en dagen plaats zou vinden.
Nu is dit gebeurd, maar zit ik toch met een paar vragen.
Ik ben bezig om een ander huis te kopen en daardoor komen er een aantal zaken boven.
Ik ben begonnen met een half jaar contract en deze is 1 augustus 2018 verlengt met 6 maanden met de toezegging dat het daarna onbepaalde tijd zou worden. Bij het pensioenfonds ben ik per 30 september ontslagen en per 1 oktober in dienst bij de nieuwe bv. Is dit dan een nieuwe verlenging?
Nu wil de nieuwe werkgever mij per 1 februari 2019 weer een half jaar contract geven, klopt dit?

In beginsel is dit juist. Als er sprake is van overgang van onderneming dan gaan alle rechten en verplichtingen over op de nieuwe werkgever. De vraag rijst hier of u de toezegging zwart op wit hebt zodat ook deze verplichting zal moeten gelden. Ontbreekt deze dan is de nieuwe werkgever niet hieraan gehouden. Een ontslag is dan geen verlenging. Bij een overname door faillissement hoeft de overnemende partij zich niet te houden aan bestaande afspraken.
Komt u er samen (nog) niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor dit antwoord. Ik begrijp dat het qua contract volgens de regels gaat.
Nu heb ik alleen de vraag of de uitbetaling van vakantiegeld en dagen juist is geweest. Een collega heette horen gekregen dat een geplande vakantie (voor overname) niet kan doorgaan, aangezien zij in de nieuwe situatie niet voldoende vrije dagen heeft opgebouwd.


Of de uitbetaling juist is geweest kan ik zo niet beoordelen. De uitbetaling van vakantiegeld en dagen dienen conform het contract plaats te vinden. T.a.v. uw collega moeten er voldoende dagen zijn om vakantie op te nemen. Daar kan de nieuwe werkgever uw collega erop wijzen als voorwaarde.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag