Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Beste Meneer/Mevrouw
Wij wonen in een blok rijtjeshuizen van 6 huizen. Onze buur in het middelste huis heeft 7 eigen honden. 2 Honden uit het buitenland waarvoor ze zegt een huisje te zoeken, maar waarvan wij vermoeden dat dit na 1,5 jaar niet meer gaat gebeuren. En daarnaast runt ze een illegaal hondenpension in huis, waardoor er met regelmaat dus nog meer honden in huis zitten, een aantal wat in de vakanties nog wel eens opliep tot 15 honden. Zodra onze buurvrouw de deur uitloopt slaat de boel aan, blaffen janken en grommen. Dit is al een jaar of 6, 7 aan de gang. We hebben het jarenlang met praten geprobeerd op te lossen, maar gemaakte afspraken worden niet nagekomen en het aantal honden blijft oplopen. Met name in de vakantie periodes. In de zomer is het helemaal vreselijk, met de warmte heeft iedereen de ramen en deuren open en de honden zijn dan ook buiten. Slaan aan bij alles wat langskomt en poepen en plassen in de tuin. We zijn een beetje ten einde raad. De politie en gemeente geven aan dat we hier niks tegen kunnen beginnen, maar je kan toch niet zo.aar een illegaal hondenpension in een rijtjeshuis beginnen? Ze zegt tegen de politie dat ze op honden van vrienden past. En het antwoord dat wij tegenwoordig krijgen is dat we haar toch niks kunnen maken. Op zich is onze buur geen verkeerd mens, maar wat dit probleem betreft totaal niet aanspreekbaar. We weten het zo langzamerhand niet meer. Hopelijk kan iemand hier ons verder helpen. Met vriendelijke groet, wat rafeloze buren.

Onderzocht moet worden of hetgeen de buren doen in strijd is met gemeentelijke regelgeving of wetten die de rechten van dieren beschermen. ( dit kan een strafbaar feit opleveren) De instanties maken zich er wel erg gemakkelijk vanaf. Tot slot heeft u en uw buren altijd nog het civiele burenrecht inzake onrechtmatige burenhinder dat kan worden ingeroepen en leiden tot sommaties , verboden en geboden met opgelegde schadevergoedingen , eventueel afgedwongen via de kantonrechter. Is de overlast in elke vorm ( geluid stank enz) door de bewoners op schrift gezet ?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw antwoord. Het civiele burenrecht, wij zijn allemaal leken, betekend dit dat we een advocaat hiervoor moeten gaan zoeken? Er staan meerdere meldingen van verschillende buren op schrift. Omdat we het echter eerst zolang zelf hebben geprobeerd op te lossen zijn we daar pas in 2018 mee gestart.


nee dat hoeft perse als de vordering duidelijk omschreven is en tot een bepaald bedrag gelimiteerd.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag