Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon op een voormalig recreatiepark in Wernhout ( gemeente Zundert) . volgens het beheer VvE kan er niet gehandhaafd worden op het park omdat het prive terein is. onlangs heeft de raad van state vast gesteld dat het park gezien moet worden als woonwijk. wij hebben verschillende huisregels opgesteld en vastgelegd in statuten hierin staat o.a dat je 20km per uur mag rijden op het park. in de beheerders overeenkomst staat dat hij/zij een handhavende taak heeft. er is alleen niet geregeld hoe dit vorm moet krijgen.
mag /kan / moet de gemeente op het park handhaven op basis van algemene wet bestuursrecht? geeft dit voldoende middelen om door een handhavende instantie zoals Buitengewoon opsporingsambtenaren dan wel politie te laten handhaven op overtredingen?

Er kán op een prive terrein wel degelijk gehandhaafd worden, temeer door een APV (algemene plaatstelijke verordening). Daarnaast, heeft de eigenaar/beheerder de taak dat de regels worden nagekomen om het woongenot te garanderen aan de bewoners.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle reactie en toelichting.
Ik heb eerder al voorgesteld om op basis van het APV te handhaven. Niet de politie of gemeente hier toestemming voor krijgen van het bestuur of kan dit direct worden toegepast?


Dit kan per direct door de gemeente óf de politie worden toegepast. Daar zal wel een melding van gedaan moeten worden door de eigenaar/beheerder van het terrein alsmede het VVE bestuur als hierover een besluit toe is gekomen. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag