Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik bezit een appartement. Onlangs heeft de vergadering van de VvE (met de meerderheid van 1 stem) besloten om de houten kozijnen opnieuw te laten verven i.p.v. vervangen door kunststof kozijnen. Mijn voordeur is ook geverfd en voorzien van tocht strips. Momenteel kon ik mijn woning niet in omdat de houten deur kromtrekt als gevolg van weersomstandigheden. Er is een bedrijf geweest die de deur geforceerd heeft en de tocht strips verwijderd. Voorts ontstaat er schimmel aan de binnenkant van het kozijn aan de tuinkant. Ik vind de macht van de VvE hier veel te ver gaan en mijn persoonlijke vrijheid aantasten. Ik wil nog begrip opbrengen voor het vaststelling van een kleur van de kozijnen maar de keuze van het materiaal vind ik gewoon te ver gaan en een aantasting van o.a. het woonplezier en inbreuk doen op mijn verworven bezit. Ik heb enig onderzoek gedaan en heb sterk de indruk dat een heleboel VvE's worden geregeerd door een bestuur welke het wellicht goed bedoelen maar een groot gebrek aan empathie missen. Ik zie dit ook vaak terug in het tv programma de Rijdende Rechter. Welke mogelijkheden heb ik om toch mijn voordeur en kozijnen te vervangen door kunststof exemplaren?

De mogelijkheid bestaat dat u dit alles op eigen kosten laat renoveren. Daar ik geen kennis heb van de inhoud van het koopcontract weet ik niet van de VVE hierover te melden heeft. Tijdens de ledenvergadering kan u een persoonlijk verzoek hiervoor indienen.

Beoordeel dit antwoord:

De voordeuren, tezamen met alle overige gemeenschappelijke delen van het gebouw, behoren tot de verantwoordelijkheid van de VvE. Binnen de VvE bent u allen gezamenlijk eigenaar van het geheel en worden besluiten daarover genomen in de algemene ledenvergadering. De systematiek van het appartementsrecht is dat de zeggenschap bij de gezamenlijke eigenaren ligt. Dat brengt met zich mee dat de VvE behoorlijk veel macht heeft en u ten aanzien van gemeenschappelijke onderdelen van het gebouw niet zelfstandig kunt beslissen of u eigen plan kunt trekken. Dat is een consequentie van het kopen van een appartementsrecht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag