Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Het tankstation waar ik werk word per volgende maand een onbemand station is ons vorige week medegedeeld. Nu is het zo dat er word aangegeven dat ze gaan zoeken naar een vervangende plek voor de mensen met een vast contract (waaronder ik). Ik heb sinds vorig jaar mei een vast contract van 30 uur per week. Ik ben in dienst sinds juni 2016 bij dit bedrijf. Momenteel ben ik ruim 3 maanden zwanger en mijn werkgever weet hier ook vanaf. De kans op herplaatsen bij een ander station is aanwezig, maar de persoon liet ook een beetje blijken dat hij liever heeft dat het contract bij ons word beƫindigd met wederzijds goedvinden. In hoeverre heb ik in dit geval ontslag bescherming vanwege mijn zwangerschap? Alvast bedankt.

De Casus komt me bekend voor. Ik denk dan ook dat een kollega hier ook al een vraag gesteld heeft. Mss een idee samen met hem/haar op te trekken?

U bent langer dan 02 jaar in dienst. Dat betekent dat u bij opzegging recht heeft o peen transitievergoeding (TV).

De werkgever kan een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. U kunt dan verweer voeren.

De werkgever kan u een vaststellingsovereenkomst (VSO) aanbieden. Dit kan diverse juridische haken en ogen hebben (uitkering UWV, non--concurrentiebeding etc.). Laat deze VSO checken door een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Vaak betaalt de werkgever daarvan de kosten. Ook geven veel advocaten een gratis eerste advies (max. half uur), zoals mijn kantoor.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag