Vraag

Beste heer/mevrouw,

Zou u ons ergens bij kunnen helpen? Wij hebben een eigen bedrijf waar we Vietnamees eten verkopen en om onze belangrijkste administratie te doen, waaronder de jaarlijkse aangifte hebben wij een boekhouder die dat voor ons doet. De boekhouder waar wij mee samen werken heeft voor het jaar 2017 nog geen aangifte voor ons gedaan. In april 2018 hebben wij alle documenten opgestuurd naar de boekhouder zodat hij de aangifte voor 2017 in orde kon maken. Dit heef hij tot op heden niet gedaan. Hij heeft al een aantal keer uitgesteld en wij hebben van de belastingdienst al meerdere keren een aanmaning gehad. Hij stelt het uit en hierdoor lopen wij het risico om een hoge boete op te lopen. Wij hebben een nieuwe boekhouder aangenomen die ons verder kan helpen voor toekomstige administratie, maar voor het jaar 2017 zijn wij nog van de oude boekhouder afhankelijk. De oude boekhouder weigert onze administratie terug te geven (bonnetjes van inkopen producten) zodat de nieuwe boekhouder de aangifte voor 2017 wel zo snel mogelijk kan afronden.
Dit zorgt ons heel veel stress en verdriet. Wij weten niet wat wij nu het beste kunnen doen. Wij hebben de boekhouder alle betalingen gedaan en wij zijn hem niks verschuldigd.
Kunnen jullie ons helpen en advies geven wat wij het beste nu kunnen doen?

Deel deze vraag

3 Reacties

Ik raad u aan voor zover u dit nog niet gedaan hebt de samenwerking met de oude boekhouder schriftelijk te beƫindigen en uw spullen (bonnetjes etc. ) op te eisen. Geeft u ook in de brief aan dat bij eventuele schade (boetes van de belastingdienst) deze voor zijn rekening komen. Mocht hij hier niet aan mee willen werken, neemt u dan contact met mij op voor verdere hulp.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Is de oude boekhouder bij een bepaalde vereniging aangesloten (blijkt meestal uit website), dien dan ook een klacht in bij die vereniging. Dat wil vaak ook helpen. Voor het overige kunt u het beste contact opnemen met een gespecialiseerd advocaat.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Stel in ieder geval de boekhouder ook aansprakelijk voor de gevolgen en de schade die u mogelijk lijdt als de belastingdienst u boetes gaat opleggen omdat de boekhouder onrechtmatig gebruik maakt van zijn retentierecht. Dat gaar vrijwel nooit zover dat hij de stukken achter mag houden die u nodig heeft om tijdig aan uw verplichtingen te voldoen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm