Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik wordt beticht van stalking omdat ik de geliefde van mijn vrouw “vaak” heb gebeld en uit emotie 2 keer telefonisch heb bedreigd en moet nu voor verhoor komen. Wat kan een strafmaat zijn, komt hij achter mijn naam en is het verstandig om een advocaat mee te nemen naar het verhoor?

Bij verhoor is het raadzaam om een kopie van het procesverbaal te vragen. Advocaat is niet echt nodig daar het om een verhoor gaat. U kunt ook het verhoor met wederzijds goedvinden opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Naar ik aanneem bent u verdachte en wordt u als zodanig gehoord. Dan heeft u een bijzondere positie, die risico's en rechten met zich meebrengt. Een verklaring afleggen zonder dat u een dossier heeft gezien, raad ik af. U kunt zich op uw zwijgrecht beroepen en een advocaat in de arm nemen. Die kan het dossier opvragen en u verder informeren.
Als u toch, in weerwil van mijn advies, een verklaring wilt afleggen, bespreek de zaak dan goed voor met een gespecialiseerd advocaat en beslis daarna of u deze mee wilt nemen naar het verhoor.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte,

Dus ik kan gelijk vragen om het proces verbaal in te zien?
Wat kan een strafmaat zijn / hoeveel risico loop ik en komt hij achter mijn naam?

Ik zie eigenlijk 2 verschillende reacties.
Het verhoor staat reeds aankomende zondag gepland

Bij voorbaat dank


Neen, het proces verbaal krijgt u ná het verhoor. Dit is belangrijk omdat u dan altijd weet wat er duidelijk is besproken. Het dossier opvragen kan u ook zelf doen, daar heeft géén advocaat voor nodig. Zolang u geen daadwerkelijk strafrechterlijke dingen heeft gedaan, dan hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Het verhoor is een standaard gegeven om te zien wat u strafrechtelijk fout gedaan zou hebben. Meer niet. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag