Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte lezer,

Mijn medische gegevens zijn onlangs door een overheidsinstantie naar derden (particulieren) gestuurd. Mijn vraag: ik wil een schadevergoeding eisen t.a.v. deze onrechtmatige daad. De 'tja, vervelend' brief die ik van hen ontvangen heb is wel erg makkelijk. Mijn gegevens liggen op straat, mijn medische (!) gegevens. Echter, gezien er geen sprake is van materiële schade kom ik er niet uit wat een billijk bedrag is om te eisen. Ik zie zaken voorbij komen, waarbij een m.i. exorbitant hoge vergoeding geëist is t.a.v. aanzienlijk mindere schendingen van de privacy (niet minder kwalijk overigens). Wat is een acceptabel bedrag in dezen?

U zal eerst een bezwaarschrift moeten indienen met onderbouwing of een klacht indienen. Vervolgens kunt u een privacyschendingsprocedure opstarten conform de AVG wetgeving.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank. De klacht is reeds bekend, vandaar ook de door mij ontvangen brief waarin de fout bevestigd wordt. Een paar regels waarin de fout benoemd wordt en een 'wij vinden dit heel vervelend'. Niet meer, niet minder. Hoe start ik een privacyschendingsprocedure op? Is daar een vastomlijnde route voor, c.q. vast protocol (zo ja, waar vind ik dit), of behelst dit 'slechts' het formeel opstellen van een brief naar de juridische afdeling waarin ik de geschonden wetgeving benoem?


U zult een schrijven moeten opstellen waarin u men aansprakelijk stelt voor de toekomstschade (de te lijden en nog te lijden schade) waarin u kenbaar maakt dat u een klacht gaat indienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens alsmede een schadeloosstelling eist. Vervolgens wacht u af wat de reactie is. Desgewenst kan ik u juridisch bijstaan in deze.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag