Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben 3 maanden geleden een sociale huurwoning ingetrokken en kreeg een paar weken later een brief dat het complex verkocht gaat worden aan een vastgoedbedrijf (zoals aan de vorige bewoners is aangekondigd). ik ga dus voortaan via hun huren ipv de woningbouw.

Dit wisten ze al toen ik de woning ging bezichtigen en niemand heeft mij daarvan op de hoogte gesteld. Anders had ik de woning misschien niet eens genomen.

Ik ben nog niet op de hoogte gesteld over de wijzigingen die daarbij horen, omdat ze nog in overleg met de partij zijn overafspraken.

Nu is mijn vraag. Waren zij verplicht dit te melden aan mij bij de bezichtiging? En nu ze dat niet hebben gedaan heb ik dan bepaalde rechten als behoud van huurprijs conform de sociale huurwoning richtlijnen ed.

ik hoor het graag van u.

Met vriendelijke groet,

De overgang van het complex naar een ander eigenaar mag voor u geen veranderingen met zich meebrengen. De huurafspraken die u nu met de huidige verhuurder heeft, blijven op dezelfde wijze van kracht bij de nieuwe eigenaar.
Omdat er voor u niets veranderd, bestaat er ook geen plicht u over de voorgenomen verkoop van het complex te informeren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag