Vraag

Ik ben verzekeringsnemer voor de uitvaart van mijn beide ouders en heb deze verzekering al vanaf het jaar 2000. Al deze jaren betaal ik dus al de uitvaart voor hun.
Nu is het echter zo dat ik erachter ben gekomen dat zij nog flinke schulden hebben en nog steeds maken.
Nu zij allebei in slechte gezondheid zitten maak ik mij zorgen dat als zij overlijden er flinke schulden overblijven. Nu begrijp ik als ik het goed heb dat je in de eerste 3 maanden afstand kan doen van de erfenis. Maar is het niet zo dat als ik straks hun uitvaart regel en daarbij ook de verzekeringnemer ben dat ik dan ook aan de erfenis vastzit? Ik had eerder al telefonisch contact gehad met jullie maar kan het via de link dat zij mij doorgaf niet terug vinden. Mijn vraag of u mij antwoord kan geven en mij de juiste link kan sturen zodat ik het zwart op wit heb. Het is namelijk ook zo dat ik er niet alleen prive bang voor ben maar wij hebben ook een eigen zaak. Alvast bedankt.

Deel deze vraag

1 Reactie

Geachte mevrouw,

Het regelen van de begrafenis en het betalen van de uitvaartnota (In redelijkheid gemaakte kosten) is geen gedraging die leidt tot het zuiver aanvaarden van de nalatenschap; (let op: als opdrachtgever van een uitvaart, kan je ook aangesproken worden voor de kosten als er een tekort is);
Ik adviseer u om te zijner tijd de nalatenschap beneficiair te aanvaarden.
Je zou beneficiaire aanvaarding kunnen zien als een middenweg tussen aanvaarding en verwerping. Je aanvaardt de erfenis en tegelijkertijd verwerp je de erfenis als mocht blijken dat er meer schulden dan bezittingen zijn. Wanneer één erfgenaam beneficiair aanvaardt, moet de hele erfenis beneficiair worden afgewikkeld.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm