Vraag

Ik ga mijn huidige baan bij een scholengemeenschap opzeggen. Dit is een vo scholengemeenschap met Katholieke identiteit.
Ik heb een contract tot het einde van het schooljaar. Graag wil ik weten wat mijn opzegtermijn is. Ook wil ik weten of de opzegtermijn in kalendermaand is of per het opgezegde moment ingaat.

vriendelijke groet

Deel deze vraag

1 Reactie

2 Opzegging kan alleen per einde van de maand. Zegt u halverwege de maand op, dan begint de opzegtermijn toch pas op de 1e van de volgende maand te lopen en is de laatste werkdag de laatste dag van die maand.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd kan in principe niet tussentijds opgezegd worden. In uw geval lijkt dat het geval ('contract tot einde schooljaar'). Aan het einde van de looptijd eindigt dit contract dan van rechtswege.

De werkgever is verplicht minimaal een maand voor het einde van het contract schriftelijk aan te geven of dit wel/niet verlengd wordt (aanzegverplichting). Voor de werknemer geldt dit niet, maar dat is wel zo netjes.

Wanneer u zelf ontslag neemt heeft u geen recht op een uitkering. Ook heeft u dan geen recht op de transitievergoeding.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm