De Stichting Rechtswinkel.nl staakt per 15 mei 2020 haar activiteiten. Klik hier voor meer informatie.

Vraag

Mijn partner en ik willen gaan samenwonen. Beiden hebben we een koophuis.
We willen niet overhaast te werk gaan, wat betekent dat ik mijn koophuis nog niet direct te koop zet. Ik schrijf mij ook nog niet formeel in bij hem op het adres, dus blijf ingeschreven op mijn eigen huidige adres.

Echter betekent dit wel dat mijn woning in feite een bepaalde periode onbewoond is. Mijn meubels blijven grotendeels achter, dus hij staat niet letterlijk leeg, maar het is dus wel een zekere vorm van leegstand.

We willen waarschijnlijk na een periode van een aantal maanden de knoop doorhakken om het definitief te maken en dan zal ik mijn woning te koop zetten.
Ik wil hem niet verhuren in de tussentijd.

Mijn vraag is: mag ik mijn woning onbewoond laten? Terwijl ik er wel ingeschreven sta, maar niet daadwerkelijk verblijf.
En waar moet ik zoal aan denken m.b.t. het goed regelen van de dingen bij deze (tijdelijke) situatie, zonder iets te doen dat niet mag?
Alvast bedankt.

Deel deze vraag

2 Reacties

1 U mag uw eigen woning leeg laten staan.
In beginsel moet u zich inschrijven waar u daadwerkelijk woont, maar het is niet zo dat u de woning niet leeg mag laten staan omdat u daar ingeschreven staat.
Als u de woning niet leeg wilt laten staan, zijn er mogelijkheden om de woning kortstondig te verhuren of iemand in de woning te laten voor huisbewaring of antikraak.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 Leegstand is soms onderwerp in een apv en doorgaans verboden in de hypotheekvoorwaarden ,in de zin van het gebod dat de hypotheekgever ook daadwerkelijk woont in de woning en opstal verzekering omdat leegstand risicovol is . Maar dit is altijd pas achteraf een probleem, als er zich een calamiteit voordoet of buren gaan klagen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm