Vraag

Mijn vader heeft een buurman, deze buurman heeft de oude eik die tussen de twee huizen in stond vergiftigd dmv het boren van gaten in de stam. De boom moest i.v.m. de veiligheid verwijderd worden. De buurman heeft toegegeven dat het met opzet gebeurd is. Mijn vader heeft de boom laten taxeren en weg laten halen en nu staat er nieuwe beplanting op de plaats waar eerst de boom stond. De kosten van dit alles lopen behoorlijk op en willen wij verhalen op de buurman die dit alles heeft veroorzaakt. Wat zijn de juiste stappen.....

Deel deze vraag

1 Reactie

Indien de boom op de grond van uw vader stond, was deze zijn eigendom. Indien de buurman vond dat de boom weg moest was hij in beginsel niet gerechtigd om het eigendom van uw vader zonder toestemming zomaar te beschadigen en zou hij mogelijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de schade die daarvan het gevolg is. Een en ander moet natuurlijk wel kunnen worden bewezen want uw vader heeft in eerste instantie de bewijslast. Ook is van belang of de buurman voordat de boom werd weggehaald hierop is gewezen en is gesommeerd om de schade te voldoen.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm