Vraag

Ik werk sinds 2007 bij mijn huidige werkgever. Sinds ongeveer 2009/2010 verricht ik werkzaamheden die naar mijn mening passen bij een functieschaal die hoger is dan mijn huidige. Ik zit in functieschaal 4, maar mijn werkzaamheden passen bij functieschaal 5. Het overgrote deel van mijn collega's zit wel in schaal 5. Ik heb in de loop der jaren al meerdere keren verzocht om een aanpassing. Tot nu toe zonder resultaat. Ik heb nu officieel een schriftelijk verzoek ingediend om een aanpassing van mijn waarderingsschaal. Ik heb aantoonbaar gemaakt dat ik alle werkzaamheden die horen bij die hogere schaal verricht. Deze functie en waarderingsschalen staan beschreven in het functie-huis. Ik verricht deze werkzaamheden al jaren ongevraagd, maar ook gevraagd door mijn leidinggevenden. Nu heb ik gisteren tijdens een gesprek met mijn teamleider te horen gekregen dat ik eerst moet voldoen aan een lijst met aanvullende eisen voordat zij een verzoek wil indienen bij het managementteam. Deze aanvullende functie-eisen staan niet genoemd in het functie-huis volgens welk mijn werk wordt gewaardeerd. Mijn collega's die hetzelfde werk doen als ik, maar die wel in die hogere schaal 5 zitten, hebben deze eisen niet gekregen.
Kan mijn teamleider dit van mij vragen?

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Goed werkgeverschap zou met zich meebrengen dat indien twee werknemers exact dezelfde functie hebben en deze in de praktijk ook uitvoeren, aan hen geen verschillende (aanvullende) functie-eisen gesteld mogen worden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Bedankt voor je antwoord. Ik begrijp er uit dat de werkgever deze aanvullende eisen wel mág stellen. Dat het dus niet verboden is om dit onderscheid te maken?

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm