Vraag

Goedemiddag,

Lang verhaal, ik zal het zo kort mogelijk houden.
Mijn dochter zit in de 3e klas VMBO.
Begin 2018 kwam mijn dochter haar (toenmalige) vriendin en klasgenoot hier een nachtje logeren.
Tijdens deze logeerpartij blijkt dit meisje meerdere kledingstukken van zowel mijn dochter als van mij te hebben gestolen.
Elke keer als mijn dochter dit meisje in één van deze kledingstukken zag lopen op school, sprak zij dit meisje daarop aan en vroeg haar kleding terug.
Dit heeft 3 keer geresulteerd in een vechtpartij. Mijn dochter werd na school opgewacht en compleet in elkaar geslagen (inclusief kopschopfilmpjes die viraal zijn gegaan).
Aangifte gedaan uiteraard van diefstal en geweld.
Nu moet mijn dochter van school een contract ondertekenen waarin o.a. staat dat ze elkaar niet meer mogen aanspreken. Mijn dochter heeft dit niet ondertekend en gezegd dat als zij dit meisje WEER in haar kleding ziet lopen zij haar daar wel op zal aanspreken.
Volgens school mag dit absoluut niet en moeten we elke keer als zij in onze kleding loopt hier aangifte van doen...??
Van school moet ik nu zelf dit contract ondertekenen wat ik dus niet van plan ben.
Mijn vraag is, mag school dit zomaar eisen van mij en mijn dochter, of hebben wij het recht dit te weigeren?

Met vriendelijke groeten, C.

Deel deze vraag

1 Reactie

Iemand kan niet worden verplicht om een overeenkomst, met welke inhoud dan ook, te ondertekenen (tenzij de betreffende persoon zich daartoe eerder zou hebben verplicht). Een rechter zou iemand in een procedure daartoe kunnen verplichten, maar dan zou de rechter moeten oordelen dat daarvoor een rechtsgrond bestaat.
In uw geval lijkt mij dit allemaal niet aan de orde.
Als sprake is van diefstal, zouden in een civiele procedure de betreffende zaken kunnen worden teruggeëist, of althans een schadevergoeding kunnen worden gevorderd, maar e.e.a. moet uiteraard wel bewijsbaar zijn. Het bewijs dat betreffende zaken van uw dochter zijn kan wellicht lastig worden.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm