Vraag

Ik ben onlangs gescheiden. We hebben een koopwoning. We hebben samen besloten dat ik ga proberen om in het huis te blijven wonen. Er is een hypotheek verstrekker die het ziet zitten, er moet alleen nog getekend worden. Kan hij dit tekenen weigeren?

Het huis heeft overwaarde. Ik heb tijdens het opstellen van het convenant laten weten wat ik dat bedrag niet in 1x kan betalen. Nu staat er in het convenant dat ik na redelijkheid en billijkheid heb betaal en uiterlijk bij mijn overlijden. Nu heb ik hem aangegeven dat ik de helft kan betalen en over vijf jaar de andere helft? Hij gaat hier niet meer akkoord. Wie beslist nu wat redelijk en billijk is ?

Kan hij omdat ik de overwaarde niet in 1x kan betalen, van mij eisen dat ik het huis verkoop? We hebben twee kinderen die minderjarig zijn en voor 90% bij mij wonen.

Ik hoor graag van u!
Met vriendelijke groet

Deel deze vraag

1 Reactie

Uw ex kan niet weigeren dat u een nieuwe hypotheek neemt.
Ik weet niet precies wat de omschrijving is in het convenant maar als u nu de helft kunt betalen en u betaald over 5 jaar de andere helft dan lijkt me dat wel redelijk.
Voor een definitief advies zou ik het convenant en de beschikking van de rechbtbank moeten lezen.
Uiteraard kan uw ex niet eisen dat u de woning verkoopt.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm