Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een vloerenlegger heeft hier in 3 dagen een tegelvloer gelegd. Wij hebben hem via werkspot gevonden en benaderd. Mondeling zijn we overeengekomen dat de prijs 750 euro zou zijn, inclusief materiaal exclusief tegels.
Deze man vroeg opeens een contante betaling, waarop ik aangaf een factuur te willen hebben. Het antwoord was dat er in dat geval btw bovenop zou komen. Die hogere factuur kreeg ik ook. Aangezien wij een prijs zijn overeengekomen van 750 euro, waarbij niet gezegd is dat dit exclusief btw zou zijn, ben ik er vanuit gegaan dat 750 euro het eindbedrag was, inclusief btw dus. De vloerenlegger geeft aan dat zij altijd de prijs exclusief btw geven, dit vind ik niet de standaard situatie naar particulieren. Moet ik de extra btw betalen, of kan ik er tegenin gaan en had hij van tevoren aan moeten geven dat het zover btw was?

Als u als consument een prijs overeenkomt voor een bepaalde klus mag u ervan uitgaan dat dat inclusief btw is. Indien u bij de bakker een brood koopt is de betreffende prijs immers ook niet exclusief btw. Aangezien u de prijs met de vloerenlegger mondeling bent overeengekomen zou er bij betwisting door hem wel een bewijsprobleem kunnen ontstaan. Indien er getuigen aanwezig waren bij de mondelinge afspraak staat u mogelijk sterker. Aan betaling zonder factuur (en btw) hebt u terecht niet meegewerkt. Er moet nu eenmaal btw worden betaald en afgedragen anders wordt er gefraudeerd en dat mag uiteraard niet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag