Vraag

Hallo,
Vorige week heb ik te horen gekregen dat mijn contract niet verlengd werd deze loopt af op 28 februari en de mededeling dat ze ook al iemand anders hadden die afgelopen maandag zal beginnen. Na het gesprek mocht ik naar huis omdat ze "begrip" hadden voor de vervelende situatie. Ik was zo intens verdrietig dat niet in staat was om naar huis te rijden en meteen naar mijn ouders ben gereden die gelukkig vlakbij wonen. Dit heeft voor mij voor een hele grote klap gezorgd omdat ik dit totaal niet zag aankomen. Samen met nog een paar andere vervelende privé omstandigheden heeft dit ertoe geleid dat ik nu met een burn out thuis zit. De dag na het gesprek was ik totaal niet in staat om te komen werken en heb mij daarop ook netjes afgemeld. 2e dag na het gesprek werd mij verzocht telefonisch contact op te nemen. Dit heb ik gedaan waarin de HR manager en mijn baas samen in het telefoon gesprek onder druk probeerde te zetten en te intimideren. Zij lieten mij weten de situatie met mij niet serieus te nemen en zullen dreigen met een slechte referentie wanneer ik bij een andere werkgever zal solliciteren. Zij dwongen mij daarom ook na het weekend gewoon te komen opdagen. De maandag erop heb ik mij weer afgemeld en de dokter bezocht die heeft bevestigd dat ik in een burn out zit. Dinsdagmiddag kreeg ik ineens een waarschuwing per mail, telefoon en post met daarin een waarschuwing- reïntegratie werknemer waarin staat dat ik geen contact opnemen met hun terwijl ik mij netjes heb afgemeld en zij zullen dreigen dat er geen loon word uitbetaald als ik niet mee werk. Waarin ik de HR manager een bericht heb gestuurd: Zoals je weet ben ik ziek, niet in staat om te werken en nadat ik jou heb terug gebeld en dat jij en Gerrit samen tegen mij zijn begonnen en mij nu telkens onder druk zetten en chanteren met een slechte referentie over mij als ik ga solliciteren wil, en durf ik niet eens te bellen want dan gaan jullie weer tegen mij bezig en heb mij daarna echt slecht gevoeld. Nu stuur je mij een waarschuwing in een mail met alles er op en er aan en op deze manier wil je mij alweer onder druk zetten en chanteren met het feit dat je aan mijn loon wil zitten, ik zit in de ziektewet Rick, ik ben ziek en ik ben er ziek van hoe jullie 2 mij behandelen. Ik houdt mij niet aan zoals jij omschrijft de arbeidsvoorwaarden en ik heb wel contact met je want je weet dat ik ziek ben. Je mag gerust een bedrijfsarts langs sturen als je twijfelt aan mijn ziek zijn. De volgende word ik uitgenodigd voor een bedrijfsarts waar ik verplicht heen moet (Ik ben nog niet eens een week thuis) ik vind dat zij mij op een zeer onprofessionele manier behandelen, mij totaal niet serieus nemen en samen ervoor zorgen dat ik nog meer stress ervaar met hun acties. Graag zou ik daarom ook graag advies willen van jullie

Deel deze vraag

2 Reacties

1 Geachte vraagsteller,

Wat een vervelende situatie! Een burn out krijg je als werknemer niet voor niets, vaak spelen er inderdaad ook privé omstandigheden. Situatie op het werk kan dit helaas verslechteren.

Punt is wel dat, nu u zich ziek heeft gemeld en het herstel wel wat tijd in beslag kan nemen, vast moet komen te staan dat u op dit moment inderdaad niet in staat bent om uw gebruikelijke werkzaamheden te verrichten. De bedrijfsarts is bij uitstek degene die dit kan beoordelen. Indien deze oordeelt dat u inderdaad momenteel arbeidsongeschikt bent, is dit voor werkgever in ieder geval wel een reden om tijdens uw ziekte (al dan niet gedeeltelijk) uw loon door te betalen.

Het kan natuurlijk zo zijn dat de bedrijfsarts tot een conclusie komt waar u het niet mee eens bent. In dat geval zou u aan het UWV een deskundigenoordeel kunnen vragen. Let wel: hier zijn kosten aan verbonden.

Kunt u hier voorlopig mee uit de voeten?

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
2 Niet de werkgever bepaalt of u wel/niet ziek bent, maar de bedrijfsarts. u moet de werkgever dan ook vragen de bedrijfsarts in te schakelen. Zolang de werkgever de bedrijfsarts niet inschakelt heeft u recht op loon. Wanneer de bedrijfsarts ingeschakeld is, dan bepaalt die of u wel/niet ziek bent. Wel ziek -|. recht op loon (minimaal 70%). Niet ziek -> deskundigenoordeel (kost 110 euro).

Bij verdere vragen/problemen adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Vaak is het eerste gesprek gratis, zoals op mijn kantoor.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm