Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Geachte mr/mw,

op 7 nov. fietste ik met mijn vriendin op een fietspad toen een persoon in een geparkeerde auto ineens haar portier opende en wij beiden op de grond vielen. veel schade aan onze fietsen en lichamelijk veel spierpijn en blauwe plekken. Mijn letsel heb ik niet bij de huisarts gemeld, was waarschijnlijk beter om wel te doen. de mw. in kwestie ( op dat moment kranten bezorger voor het NRC) beloofde direct alle schade te zullen vergoeden. Ik heb alles op papier, vriendin en in zijn getuige voor elkaar, ik heb dus ook haar verklaring. na meermaals contact telefonisch, hebben we een afspraak gehad. daarna niets meer van mw. vernomen. Kunt u hierin nog iets voor mij betekenen? schade gaat voor mij om 172.85, voor mij best veel geld.

Op grond van artikel 185 WVW is de automobiliste aansprakelijk. In uw geval is er sprake van schending van artikel 54 RVV. Het openen van het portier betreft namelijk een bijzondere manoeuvre. U kunt uw schade op de automobiliste en op haar werkgever verhalen. In het laatste geval moet u uw vordering baseren op artikel 6:170 BW juncto artikel 6:162 BW.

In uw geval raad ik echter aan om uw schade te verhalen op de WAM-verzekeraar van de auto. Dat is in de regel een professionele partij die bekend is met het regelen van schades. Dat gaat vast eenvoudiger dan via de automobiliste. Op grond van artikel 6 WAM hebt u een rechtstreeks vorderingsrecht. U kunt de verzekeringsgegevens opvragen via de RDW.

Als u vragen hebt, stel ze dan gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag