Vraag

Ik heb mijn account verwijderd van datingsite Badoo. Ik kreeg meteen een e-mail da ik had gekozen voor een nieuwe abonnement en dat er binnenkort een bedrag van 65,99 van mijn rekening wordt afgeschreven. Ik heb meteen een mail gestuurd naar Badoo en gevraagd om een verklaring hoe dit kan. Kreeg als antwoord dat ik per abuis op een Link had gedrukt en dat ik de koste daarvan moet betalen.

Ik heb geantwoord dat ik dat beslist niet gaat doen en het bedrag zal storneren als het bedrag alsnog wordt afgeschreven van mijn rekening, heb ze ook laten weten dat volgens art. 6:193b e.v. BW zij niet zomaar zonder mijn toestemming geld van mijn rekening mogen afschrijven.

Mijn vraag is het volgende; sta ik in mijn recht en wat als Badoo dreigt met een incassobureau?

Deel deze vraag

7 Reacties

2 Als Badoo een incassobureau inschakeld zal er een degelijke bewijslast moeten zijn voor uw vordering die zij hebben. U heeft ook recht op uw bedenktermijn. Baddoo staat niet in haar recht. Vragen? Stel ze gerust.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Kan en mag ik dan negeren als ze een incasso sturen?
3 Neen, u moet om de overeenkomst vragen waaruit blijkt dat de vordering van Baddoo juist is.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
Kan en mag ik dan negeren als ze een incasso sturen?
Reactie van de vraagsteller
Maar hoe kan ik bewijzen dat ik op geen link hebt gedrukt voor een nieuwe abonnement sterker nog ik heb mijn account verwijdert en daarna kreeg ik meteen de mail dat ik gekozen heb voor een Premium abonnement. En mag Badoo dan zonder mijn toestemming geld van mijn rekening afschrijven, ik heb wel de 1e keer via Ideal een betaling gedaan en nu schijnt dat ze dan zonder toestemming daar gebruik van kunnen maken via ADYEN N.V.
Ik heb Badoo wel een mail gestuurd dat ik het bedrag zal storneren als het wordt afgeschreven dat is toch mijn recht?
3 Ja, dat is uw recht. Baddoo moet aantonen dat er een overeenkomst is. En u heeft recht op herroeping van uw gedane handeling. Desgewenst, kan ik u hierin juridisch bijstaan.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
Reactie van de vraagsteller
bedankt alvast voor uw antwoorden op mijn vragen, zal eerst de reactie van Badoo afwachten en kijken hoe ze reageren als ik het bedrag storneer, ik zal uw raad ter harte nemen.

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm