Vraag

Ik woon in een huurwoning, tot voor kort samen met mijn ex. Het contract stond op 2 namen. Om het contract om te zetten naar alleen mijn eigen naam, vraagt de verhuurder nu mijn inkomensgegevens op. Toen we hier 2,5 jaar geleden kwamen wonen, was hun inkomenseis 4,5 de maandhuur. In mijn eentje verdien ik dit niet, maar ik kan de huur makkelijk alleen betalen. Het inkomen van mijn ex was ook dermate variabel dat ik in de praktijk vaak zelf alles betaalde. We hebben nooit achterstanden gehad. Mijn vraag is: mag mijn verhuurder besluiten om mijn huurcontract op te zeggen als ik niet aan de inkomenseis voldoe? Terwijl ik hier al 2,5 jaar probleemloos woon? NB. verhuurder heeft al aangegeven dat de tenaamstelling gewijzigd wordt middels een allonge en niet middels een geheel nieuw contract.

Deel deze vraag

2 Reacties

1 In beginsel wel. De verhuurder mag eisen stellen aan uw inkomen t.a.v. de hoogte van de huur. Als u van mening bent dat u de huur kunt blijven betalen, dan raad ik u aan dit voldoende aan te tonen. Het kan zijn dat sommige verhuurders anders omgaan bij een relatiebreuk.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *
1 De verhuurder kan niet de huurovereenkomst opzeggen. De verhuurder kan zeggen dat hij geen medewerking verleend aan het op alleen jouw naam zetten van de huurovereenkomst, maar hij kan je niet de huurovereenkomst opzeggen. Dat betekent dan in de praktijk dat je (ex-)partner op het huurcontract blijft staan en mede aansprakelijk blijft voor de huur. Dat speelt natuurlijk alleen als de huur op enig moment niet meer betaald kan worden. Als jullie daar afspraken over kunnen maken met elkaar is dat misschien een mogelijkheid. Anders moeten jullie de huurovereenkomst opzeggen......

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
* * * * *

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm