Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Hallo,

De ex van mijn vriendin betaalt al jaren geen alimentatie. Na haar scheiding heeft zij alleen het gezag over de kinderen gekregen en zijn er diverse gerechtelijke uitspraken over alimentatie. Een periode van faillissement met nihil stelling is opgevolgd door een herzien alimentatiebedrag wat ook nooit betaalt is.

Het LBIO heeft al sinds een aantal jaren de inning over genomen zonder resultaat.
Inmiddels heeft men de deurwaarder ingeschakeld en is er over gegaan tot loonbeslag.

Nu ontvangen wij ineens een aangetekende brief van de rechtbank waarin de ex wederom een procedure aanspant om onder de alimentatie uit te komen. In de stukken staan pertinente onwaarheden en wij begrijpen niet waarom er überhaupt een advocaat is die hier een zaak in ziet.

Wij vragen ons af of dit zo maar kan? Wij worden nu op kosten gejaagd terwijl de alimentatieachterstand maar liefst 59. 000 euro bedraagt.

Wat kunnen wij nu doen?

Goedemorgen
Als er een gerechtelijke procedure komt dan kunt u deze helaas niet tegenhouden. Ik begartig grasg uw belangen tegen gereduceerd tarief. U kunt als u dat wilt rechtstreeks contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

nu dat er een procedure is opgezet zal de ex met een degelijke bewijslast moeten komen. U zult nu verweer moeten gaan instellen op de dagvaarding die u is toegezonden. Hierin zult u alle punten van de ex moeten tegen beweren. Desgewenst, kan ik u hiermee van dienst zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag