Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Hallo,

Op 16 oktober 2018 heb ik een huis verkocht. Tijdens het invullen van de koopakte heb ik aangegeven dat er vocht/lekkage op de zolder was i.v.m. een loszittende loodflap bij de schoorsteen. Ik heb daarbij aangegeven dat deze zou worden gerepareerd en dat is ook gebeurd. Nu, bijna 3 maanden later krijg ik een e-mail van de verkoper dat hij tijdens het isoleren van de zolder achter een lekkage is gekomen. Het is op dezelfde plek als waar de lekkage zat dat door de loszittende loodflap is veroorzaakt. Blijkbaar is de loodflap niet goed gerepareerd en is het blijkbaar weer gaan lekken. De koper zei dat hij via de ladder de loodflappen op de schoorsteen heeft gecontroleerd en dat de loodflappen niet op elkaar aansluiten en dat er in de hoogste loodflap geen voeg meer zat. De koper wil een oplossing zoeken, wat in feite betekent dat hij of de volledige kosten door ons vergoed wil hebben of de kosten verdelen, maar volgens mij heb ik niks verkeerd gedaan. Ik heb van tevoren aangegeven dat er lekkage was en dat het gerepareerd was. Dat de koper 3 maanden later weer een lekkage vindt had ik niet kunnen weten. Ik kan niet in de toekomst kijken.

Ik heb zelf de voegen en loodflap gerepareerd, aangezien dat een klus is die ik prima zelf kan, en als ik het goed heb begrepen mag de verkoper van het huis zelf reparaties uitvoeren aan het huis. Dit hoeft niet perse door een derde partij te gebeuren.

De koper ging er van uit dat het door experts was gedaan en vroeg om een bon met garantie zodat hij de verzekering kan inschakelen. Er is echter geen bon met garantie omdat ik de reparatie zelf heb gedaan.

Ik wou gewoon zeker weten; wie is er nou schuld? Ik heb netjes van tevoren aangegeven dat er een lekkage was en dat de loodflap zou worden gerepareerd en die is vervolgens ook gerepareerd. Dat de koper 3 maanden later last heeft van een lekkage kan ik zelf niks aan doen.

De koper is gewezen op de voormalige lekkage, er zijn ook sporen van te zien op de zolder (vochtaanslag), maar blijkbaar maakte dat de koper niks uit want hij is toch akkoord gegaan tot de koop van het huis. Hij heeft geen bouwinspecteur ingeschakeld om de schoorsteen te laten bekijken, en blijkbaar heeft hij zelf ook geen onderzoek gepleegd.

Het is (voor zover ik weet) geen gebroken gebrek want het was bekend en de koper had het bij inspectie zelf ook kunnen zien. Ik heb ook niks verzwegen aangezien ik van tevoren heb aangegeven dat er een voormalige lekkage was en dat die gerepareerd was.

Wie van ons is nou schuld?

Met vriendelijke groeten

Als de lekkage plek zichtbaar was tijdens de koop en u heeft daar melding van gemaakt dan is dat géén verborgen gebrek. De koper had nader onderzoek moeten instellen. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag