Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


het bedrijf waar ik werk willen graag het personeel eruit hebben. echter hebben deze een vast contract met als gevolg dat zij nu om alles miemelen. officiele waarschuwingen via whats app voor te laat komen end. wat letterlijk is gezegd is dat wanneer het personeel zelf geen ontslag neemt, zij zich falliet laten verklaren om zo onder de contracten uit te komen er wordt gesjoemeld met inkopen. bv een auto wordt ingekocht voor €75,- en in de boeken als inkoop € 500,- geschreven. om vervolgens te verkopen onder de prijs of gelijk. dus het bedrijf is dan niet meer winstgevend. dat houdt dus verder in dat er geen ontslagvergoedingen meer volgen en ze van alles af zijn om een nieuw bedrijf te beginnen. wat zijn mijn rechten hierin en wat is wijsheid?het zinkende schip verlaten en zelf ontslag indienen indien er een andere baan is of niet?

Wat een vervelende situatie. Wat u in ieder geval moet doen:
1. op iedere (officiële) waarschuwing reageren;
2. alle frauduleuze handelingen goed registreren (en thuis bewaren);
3. overleggen met uw kollega`s. Samen staat u nog steeds sterk.

Wanneer een werkgever failliet gaat, dan wordt een curator benoemd. Bij frauduleuze handelingen kan deze (hard0 optreden. Ook kan hij/zij bepaalde handelingen ongedaan maken.

Bij ontslag heeft u recht op een transitievergoeding (TV). U moet dan wel langer dan 02 jaar in dienst zijn. Neemt u zelf ontslag, dan heeft u geen recht op een TV.

Wanneer de werkgever het loon niet betaalt, dan kan het UWV het loon over de laatste 03 maanden voor faillissement overnemen.

Ten slotte adviseer ik u zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrechtadvocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag