Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Onze oom is in Spanje overleden op 17 november, hij heeft alleen een Nederlands testament. Hij heeft een bankrekening in Spanje en Nederland.
In het testament staat dat het Nederlands recht van toepassing is.
We hebben alle kosten van crematie en andere zaken van de Nederlandse rekening betaald. Nu blijft alleen nog de spaanse bankrekening over. Hij heeft geen onroerend of roerend goed in Spanje.
We hebben geen zicht op wat er nog precies aan financiƫn over zijn in Spanje. We zijn bang dat alles wat er nu aan papierwinkel moet gebeuren, de kosten hoger zijn dan dat er geld is.
Wat gebeurd er als we niets doen en het hierbij laten?

Feitelijk hebben de erfgenamen een vordering op de erfenis vanwege de kosten die u noemt. Had de oom geen onroerend goed in Spanje? Het nieuwe Europese erfrecht regelt welk recht van toepassing is. Als uw oom voor 17-08-2015 een Nederlands testament heeft opgemaakt waarin hij verklaart dat Nederlands recht van toepassing is, is dat het geval dan kunt u beneficiair aanvaarden , Dit verdrag regelt niets omtrent belastingzaken. Maar ik voorzie niet dat erfgenamen belasting moeten afdragen in Spanje. Is de huurwoning opgezegd? De bankrekening moet ook worden opgezegd. Er zullen vast regels zijn wat er dient te gebeuren met niet opgezegde bankrekeningen , welke is gekoppeld aan een Spaans residentie of NIE nummer.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag