Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ben al bijna 23 jaar in dienst bij t zelfde bedrijf met een contract van 20 uur. Ben ruim 3 jaar geleden gevallen op het werk . 3 maanden thuis geweest. Gevallen door een fout van een collega maar niemand neemt verantwoording. Na mijn ziekteperiode was het werkrooster aangepast en kreeg ik minder werkuren. Regelmatig de baas erop aangesproken, altijd met de belofte het komt goed. Helaas nooit schriftelijk een klacht ingediend. Nu ben ik zover dat ik als gevolg van de val een vernauwing en slijtage aan rug en slijtage aan mijn knie heb en mijn werkzaamheden niet meer kan uitvoeren. Ben sinds 1 okt. 2018 in de ziektewet . Moet nu van de Arbo wel 2 uur per dag aangepast werk doen. Mijn uren zijn nooit aangepast dus ontvang ik nu een uitkering op basis van 16 uur.
Heb al gezegd tegen de baas dat ik mijn tekort uren ga claimen. Dit werd niet bepaald goed opgenomen.
Klopt het dat ik 5 jaar de tijd heb om mijn uren te claimen?
Zou ik evt. een voorbeeldbrief kunnen krijgen?
ik werk in een heel klein horecabedrijf met maar 5 werknemers.
Graag advies.
mvg

U kunt inderdaad loon vorderen over de afgelopen 05 jaar. Stuur de werkgever een brief (bewaar kopie) of e-mail. Voorbeelden daarvoor kunt u vinden op de website van het Juridisch Loket.. Betaalt de werkgever dan nog niet -> rappel met de wettelijke verhoging ad 50% en de wettelijke rente (2% per jaar). Daarna kunt u naar de kantonrechter. U mag dat zelf doen, maar meestal is dat niet verstandig. Ik adviseer u dan ook zsm contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat. Hij/zij is lid van een specialisatievereniging.

M.b.t. het ongeluk op het werk -> ga naar een LSA-letselschade advocaat. Vaak werken deze op basis van no cure no pay. U kunt dan de schade door het ongeval verhalen op uw werkgever.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie.
Hier kan ik mee aan slag.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag