Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


is je muziek te hard hebben staan een strafbaar feit?

Als dit op ongebruikelijke tijden is wel. U mag ook geen overmatige overlast veroorzaken hiermee. Het is een strafbaar feit geworden, blijkens de 'Aso wet'.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

ja, nee de aso wet.. komt uit de jaren 90 ofzo? isser trouwens ergens een site of iets anders waar een burger kan bijhouden wat er verandert in de wet?ja nee, ik ben nog niet helemaal happy,het was niet opeen ongebruikelijk tijdstip, het wasookgeen overmatige overlast,iksnapdat dat niet mag,het was een eenmalig gebeuren, het was donderdag middag een uur of vijf, het was eind zomer, het wasbloedheet, maar ikhad al mijn ramen en deuren dicht, en de muziek idd te hard staan, maar ook weer niet niet loeihard, maar ieg iemand was het na een uurtje zat ofzo, en dieheeft depolitie gebeld, dat mag, ikvindt dat je als buren iets moet kunnen geven en nemen.. en ik vindt dat ik eens in de vier jaar ofzo best een uurtje of twee mag mee brullen op te harde muziek..ook al hebben de buren daaar dan een beetje last..overlast van, maaar goed, iedereen zen tolerantie vermogen is anders en iedereen mag de politie bellen, dus daar gaaat de vraag niet over, dus de politie staat om vijf uur donderdagmiddag aan men deur, met van, de muziek staat te hard, dus ik zeg ja daar heb je helemaal gelijk aan, ik loop terug naar binnen en zet men tv op mute, dus ik werk geheelen al mee, en toch word ik in de handboeien geslagen en afgevoerd naar de cel,ik heb nu nog een trauma, vandaar ook de vraag, is dit strafbaar? het was niet op een ongebruikelijktijdstip,het was mi ook geen overmatige overlast, wel overlast.


Neen, dat mag niet daar moet wel een gegronde reden voor zijn. Arrestatie mag pas bij een strafbaarfeit en dat is geluidsoverlast niet. Volgens de APV (algemeen plaatselijke verodening) kan hier wel tegen worden opgetreden, maar géén arrestatie, tenzij, uw gedrag daar naar was. De 'aso wet' is op 17 juli 2017 weer van kracht gegaan.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

jah, hier kan ik veel meer mee, het hele zaakjeis nu zon 6 maanden geleden,en in eerste instantie ,toen het net gebeurt was dacht ik ga het gewoon vergeten, maar zes maanden verder blijkt dat dat wat moeilijk is,ja nee mijn gedrag was volges mij ook ok, zoals al gezegd, ze stonden aan de deur, ik draai me om om men tv te gaan uitzetten, dus ik neem de bron weg van de geluidsoverlast, ze lopen achter me aan met zen tween, en blijven gezellig even met zen tween in de woonkamer staan bakkeleien,terwijl ikdacht, wat doen jullie hier? de muziek is uit, ik heb jullie niet binnen gevraagd.. waaromzijn jullie in mijn woonkamer? en toen na een heleboel gesoes waren ze der uit, ik moest mee naar het buro, dat vond ik een beetje raar, maarze vroegen het vriendelijk, dus ik dacht, das best, dan zijn ze ieg weg uit men woonkamer, dan gaan we gezellig op het buro een bakkie doen.. dus ik loop weg om men sluetels en men portomonee in men zak te doen, ik zeg zelfs dat ik dat ga doen.. en op de terug weg loop ik langs ze heen onderweg naar de voorduer toe, ik denk alsik daar nou ga staan kan ik gemakkelijk achter ze de duer op het slot draaien, maar op het moment dat ik langs ze heen loop, komen er opeens zonder waarschuwing handboeien tevoorschijn, en word ik in zonder wat te zeggen op mijn rug gehandboeid, het lijkt een heelsurrealistich verhaal zo.. maar het is toch echt gebeurd, en dus ondanks het feit dat ik geen strafbaar feit heb gepleegd, en mijn gedrag echt binnen de perken was, ben ik toch gehandboeid en afgevoerd naar een cel, en dat geeft me een iets unheimisch gevoel, want wie zegt me dat morgen of overmorgen ik weer niet iets pleeg wat geen strafbaar feit is, dan kan de politie me zo maar weer arrestren, dus blijkt, en zo verander je van maatschappi kritisch naar maatschappij vijandig, eigenlijk, en dat vindt ik jammer, ik ben nooit eerder bang geweest voor de politie maar van nu af aan dus wel.goed ikvoel me nu niet veiliger of beter, maar ik wil je welgraag bedanken voor je andwoord, want nu weet ik in ig dat ik geen strafbaar feit heb gepleegd en dat er gewoon dus echt geen reden voor was..tja als imk het zo opschrijf weet ikeigenlijk niet of het dat beter maakt, met reden is vaak fijner voor de verwerking,maar ieg bedankt voor deuitleg, tis ws toch beter om het zeker te weten, anders ga je ook nog zoaaan jezelf twijfelen, maar ze hadden dus echt geen reden om me mee te nemen.. nee dat maakt het niet echt beter..sorry, maaar bedankt voor je respons.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag