Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Goedemorgen, ik heb een vraag over kinderallimentatie. De zoon van mijn partner is 21 jaar. Volgens het convenant betaald mijn partner tot 21 jaar kinderallimentatie. Zoon woont bij zijn moeder en heeft besloten om een hbo opleiding te doen. Vader en moeder betalen de gezamelijke kosten voor de hbo opleiding zodat hij weinig schuld opbouwt. Moeder wilt dat vader ook allimentatie door blijft betalen want ze moet ook na 21 jaar boodschappen voor zoon doen en de was etc. Zoon heeft een bijbaan bij een supermarkt en werkt ook bij een kantoor. In hoeverre kan er dan verwacht worden dat vader dan door blijft betalen voor allimentatie náást ook de helft vd kosten voor zijn hbo opleiding?

Met vriendelijje groet

Ná het einde van de 21ste kinderjaar vervalt de alimentatieplicht. Er kán daarna in overleg worden gegaan om tot een bijdrage te leveren, máár het is géén verplichting.

Beoordeel dit antwoord:

Het betalen van alimentatie stopt in principe . Wel kan afhankelijk van de feiten, de gang van zaken en de omstandigheden gedurende de hele periode van verzorging en opvoeding door de zoon worden gevorderd dat de vader een bijdrage leverd aan de betaling van studiekosten.
Ik help u graag.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag