Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer, mevrouw,

Afgelopen 18 december is mijn ontslag aangezegd wegens economische redenen. De werkgever wil graag een ontslag met wederzijds goedvinden en een beëindigingsovereenkomst opmaken.
Na de aanzegging had ik kerstvakantie. In deze vakantie ben ik na een medisch traject, waar de werkgever van op de hoogte is, zwanger geraakt. Ik heb nog geen reactie gegeven op het voorstel van hun beëindigingsovereenkomst.
Nu lees ik dat er een ontslag verbod is als je zwanger bent. Geldt dit ook in de "onderhandelingsfase" waarin ik nu zit? Of beperkt dit zich tot de aanzegging?

Ik ben heel benieuwd naar uw antwoord. Alvast hartelijk bedankt!

U bent ná de aanzegging zwanger geraakt, zodoende gaat het ontslag verbod niet op. Anders, zal u na 6 weken zwangerschapsverlof alsnog uw ontslag krijgen. Ontslag met wederzijds goedvinden om economische redenen? Dat werpt een vraag op. Ontslag met wederzijds goedvinden zit meestal een ontslagvergoeding aan vast. Dit terwijl uw werkgever om bedrijfseconomische redenen uw ontslag aan biedt is een vreemde constructie. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Voor ontslag op bedrijfseconomische gronden is toestemming vereist van het UWV. U heeft niets getekend dus het dienstverband blijft van kracht. Het is wel zaak dat u schriftelijk kenbaar maakt dat u het niet eens bent met het ontslag op bedrijfseconomische grond.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag