Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vorig week heb ik mijn arbeidsovereenkomst opgezegd bij mijn werkgever. Ik moet uitwerken tot en met 28-2-2019. Nu wil mijn werkgever de studiekosten op mij verhalen. Er is in de arbeidsovereenkomst het volgende opgenomen:

"Aan werknemer wordt een opleiding ter beschikking gesteld. In verband met deze opleiding komen werkgever en werknemer het volgende overeen:
1. De werkgever heeft het recht de door hem gedragen kosten in verband met de studie van de medewerker van de medewerker terug te vorderen, indien: * de arbeidsovereenkomst verzoek van de medewerker wordt geëindigd.
*......
*......
2 De door werkgever gemaakt kosten ten behoeve van deze opleiding zullen worden verrekend met een eventueel door werkgever verschuldigde transitievergoeding
3 Werkgever zal de door medewerker verschuldigde bedragen inhouden op het salaris."

Echter is er nooit een studieovereenkomst getekend waarin staat:
* welke opleiding/cursus
* wat de kosten zijn van betekende opleiding/ cursus
* datum opleiding/cursus
* waar de opleiding/cursus het betreft.

Mijn vraag is nu heeft de werkgever het recht, zonder deze studieovereenkomst, om deze kosten (totaal € 2.325,56 na afschrijving) op mij kan verhalen?

Het feit is of de studie volbracht is? De overeenkomst voor de studie kunt u alsnog opvragen én eventueel bij de belastingdienst terugvorderen alszijnde investering beroepsmogelijkheden/promotie. Daarnaast, mogen de kosten in verhouding met het salaris niet te hoog zijn. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag