Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,

Kan een werkgever in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd een ontbindende voorwaarde opnemen welke zegt dat indien een bepaald bedrag aan omzet niet wordt gehaald het recht bestaat de arbeidsovereenkomst te ontbinden?

Als er stelselmatig de omzettargets niet worden behaald dan kan dit leiden tot disfunctioneren en ontslag. De werkgever kan zo een voorwaarde opnemen in het contract. Het moet dan wel gaan om realistische targets en de werkgever moet een verbetertraject opstarten om de werknemer een kans te geven om zichzelf te verbeteren.
Dreigt er een conflict neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg. U kunt op de button klikken naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Die voorwaarde kan en mag de werkgever opnemen. Wanneer de werkgever vindt dat u niet aan de voorwaarde voldoet, dan kan hij proberen u te ontslaan -> zie antwoord Biharie. De werkgever moet dan wel naar de kantonrechter. De kantonrechter zal dan beoordelen of de werkgever gelijk heeft. De bewijslast ligt daarbij bij de werkgever. Kantonrechters nemen dit niet (zo) snel aan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag