Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte Jurist,

Ik heb voor een werkgever full time gewerkt in 2017/2018. Het is een autobedrijf en valt onder CAO Metaal en techniek. Ik ben pas uit dienst, en na controle blijkt dat mijn werkgever mij niet heeft aangemeld bij de pensioenfonds PMT. Ik heb de werkgever gevraagd hoe het zit, maar hij weigert mij te helpen en zegt dat ik hem niet meer moet lastig vallen. Op mijn salarisstroken staat duidelijk dat er een bedrag elke maand is ingehouden voor pensioenpremie. Mijn vraag is wat moet ik nu doen en wie kan mij daarbei helpen?
Met vriendelijke groeten.

De werkgever moet de werkovereenkomst nakomen, anders is deze in gebreke. Wat u voorafgaand kenbaar moet maken. Desgewenst, kan ik u hierin bijstaan. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op mijn collega: U zou een kort geding procedure kunnen starten als na sommatie de werkgever halstarrig blijft om de pensioenpremies af te dragen. De rechter zou kunnen worden verzocht hem te veroordelen tot aanmelding en afdracht op straffe van een dwangsom. In de praktijk helpt dit vaak wel. Met een kort geding moet overigens niet al te lang worden gewacht.

Beoordeel dit antwoord:

De werkgever moet de ingehouden pensioenpremie afdragen aan het pensioenfonds. U moet dat per brief (bewaar kopie) of e-mail eisen van de werkgever. Ook moet u de PMT inlichten. Daarnaast kunt u aangifte doen bij de politie wegens een strafbaar feit. De politie houdt niet van dergelijke aangiftes, maar zijn wel verplicht die op te nemen. Daarover bestaat rechtspraak..

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag