Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geachte heer/mevrouw,

Ik werk sinds Mei 2018 voor mijn werkgever. Voor mijn werk krijg ik volgens mijn loonstrook 161 euro per maand o.v.v. Woon - Werk verkeer. Dit staat ook op mijn loonstrook aangegeven.

Er wordt hiernaast door mijn huidige werkgever mijn OV businesscard betaald elke maand. Hier staan de kosten niet vermeld op het loonstrook.

Nu wordt er gevraagd door mijn werkgever of ik die 161 euro per maand wil terug betalen of laten verrekenen met mijn nog te ontvangen loon. Omdat volgens hen ik hierdoor dubbele reiskosten vergoeding krijg.

Mijn huidige contract loopt af per 1-2-2019.

Mag dit gedaan worden door mijn werkgever ?

Alvast dank voor uw antwoordt en reactie,

Of dit mag hangt af van de gemaakte afspraken. Is er een cao of personeelshandboek dan kunnen deze duidelijkheid verschaffen. Uit uw toelichting maak ik op dat de werkgever dubbel betaalt, maar dit hangt af welke afspraken er zijn gemaakt t.a.v. de businesscard.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb een CAO voor woning en corporatie.

Ik begrijp hierin uit dat er of een OV businescard mag worden gegeven of via een woon - werk verkeer regeling. Het enige is wel dat zij mij in die 8 maanden tijd nooit gemeld hebben dat ik dubbele kosten maak door middel van dus de woon - werk regeling (wat dus wel vermeld staat op mijn loonstrook.) en de kosten van mijn OV businesscard niet vermeld staan op mijn loonstrook. Ik dacht ten alle tijden dat die woon - werk kosten juist de kosten waren van mijn OV businesscard.

Als het terrecht is wil ik het netjes terug betalen hoor. Maar wil hier wel zeker van zijn of het ook wel mag om nu pas na 8 maanden tijd mij hierin over berrichten. Dit is in mijn ogen namelijk van hen kant een administratieve fout.

Alvast dank voor uw reactie,


Het is wel slordig van het bedrijf dat ze dit na 8 maanden melden, maar als er sprake is van een administratieve fout dan zult u helaas wel moeten terugbetalen. U kunt wel een betalingsregeling treffen indien nodig. Heeft u dubbele kosten moeten maken dan dient dit terugbetaald te worden door de werkgever.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag