Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,
Mijn vraag is de volgende:
Tot een jaar geleden huurde ik een appartement vvan een tilburgs bedrijf.
Wegens een verhuizing naar een andere woning, heb ik de conform de overeenkomst de huur opgezegd. Het appartement zou direct na mijn vertrek weer verhuurd zijn.
Toen voor mijn verhuizing bleek dat mijn nieuwe woning voorlopig toch niet beschikbaar zou zijn, ben ik tijdelijk bij mijn vriendin in getrokken.
Mijn inboedel jin daar echter niet mee naar toe.

De verhuurder van het appartement waar ik vertrok, bood mij aan de inboedel op te slaan. Toen ik informeerde naar welke vergoeding hij voor deze dienst vroeg, zei hij letterlijk “daar komen we wel uit”.
Op dat moment was dit voor mij een uitkomst, dus ik ben op het voorstel in gegaan. De spullen zouden in een leegstaand pand van de verhuurder in Tilburg worden opgeslagen, waar exact is mij niet medegedeeld.
Enige maanden kater, meldde de verhuurder mij dat hij de inboedel al meerdere keren had moeten verhuizen en gaf aan dat ik daar extra voor zou moeten betalen.Hij eiste een bedrag van 1800 eurp. Omdat ik kort daarvoor werkelios was geworden, kon ik dat op dat moment niet opbrengen, ik stelde daarom een regeling voor. De enige regeling die acceptabel zou zijn, was in zijn ogen een directe contante betaling van 1000 euro en het restant op korte termijn daarna. Ik moest daarbij ook nog eens haast maken, want de inboedel stomd hem nu ineens in de weg. Ik gaf aan te zullen proberen het ergens te lenen. Enige tijd later kwam
Ik de man tegen die mij doodleuk meldde dat het niet meer hoefde want mijn spullen waren weg en daarmee was de kous af.
Als het nu om oude rommel zou gaan, was dit voor geen reden geweest om hier nog enig woord aan vuil te maken. Echter het betrof een inboedel van slechts enkele maanden oud waar ik in totaal ca. 15.000 euro voor heb betaald. Daaarbin zaten er ook nog enkele dure jassen en kledingstukken bij.

Ik zou graag weten of ik hier een zaak heb die ik met gerede kans op succes bin een rechter aanhangig kan maken.

Bij voorbaat dank.

De gehele inboedel kwestie is - zoals ik opmaak uit uw verhaal - niet helemaal conform de regels gegaan. En, mede hierdoor kan het zo zijn dat de 'huurbaas' aansprakelijk is voor de gevolgschade. Als er nog corresspondentie aanwezig is hierover wil ikdaar wel naar kijken voor u. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle reactie.
In antwoord op uw vraag om onderliggende correspondentie, kan ik u melden dat er mogelijk nog enig sms verkeer terug valt te vinden. Wel heb ik een getuige die heeft getracht hierin te bemiddelen, dir ik wellicht kan overtuigen een verklaring hierover te tekeken. Tegen hem is namelijk door de verhuurder deze situatie bevestigd, en hij heeft toen ook zijn financiële voorwaarden geuit.
Bij voorbaat dank voor uw advies.


De sms berichten zijn ook bewijslast en kunnen gebruikt worden om een dossier op te bouwen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag