Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex en ik zijn een huis aan het verkopen. Mijn ex wilde graag een paar maanden Makelaarsland proberen maar ik heb voorkeur voor een reguliere makelaar. Ik ben accoord gegaan met dat enkele maanden proberen bij Makelaarsland onder voorwaarde dat we na twee maanden zouden evalueren en enkele andere afspraken zouden worden nageleefd (alles is vastgelegd in een overeenkomst die hij getekend heeft).

Nu wil mijn ex, na 8 maanden proberen en diverse uitnodigingen (in afgelopen vier maanden) voor het evaluatiegesprek bij de mediator, niet meewerken aan die evaluatie.

Kan ik met een overeenkomst in de hand zijn medewerking aan een evaluatie afdwingen?

Het lijkt er op dat uw ex zich niet aan de afspraken houdt. Als ook na herhaalde mislukte gesprekken uw ex nog niet mee wil werken dan lijkt het er op dat hij aanstuurt op een gerechtelijke procedure, tenzij de mediator probeert hem aan tafel te krijgen. Ik adviseer u wel om termijn te stellen om te voorkomen dat alles nog langer duurt.
Als u dat wilt behartig ik graag uw belangen.
Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Wat een andere optie is, is dat u conservatoir beslag laat leggen op de woning, daar u er belang bij heeft om de woning te verkopen. Met dit beslag heeft u een stok achter de deur. Mocht u nog vragen hebben, dan verneem ik dat graag van u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag