Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Geld geleend aan een vriend
Geen contract op gesteld met handtekening
Wel allemaal sms berichten dat hij het geld terug geeft .
Ook audio berichten dat hij het geld netjes terug wilt geven . Maar na 3 maanden niks meer van hem vernomen en heeft mij overal geblokkeerd alleen heb ik zijn e mail adres waar ik nog wel naar kan schrijven .

Het lijkt mij dat u voldoende bewijs heeft dat u een lening heeft verstrekt. Ik adviseer u om schriftelijk het geldbedrag terug tevorderen te betalen binnen een door u te stellen termijn en hem aansprakelijk te stellen voor rente en kosten.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Met alleen de sms berichten kán u een incassoprocedure opstarten. De opgenomen audioberichten moeten wel een gesprek bevatten waar uzelf aan deel neemt, anders zijn deze niet rechtsgeldig. Met een e-mail adres kunt u de 'vriend' benaderen om de lening terug te vorderen. Mocht u hieromtrent nog vragen hebben dan verneem ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze zijn in het Italiaans en niet in het Nederlands . Deze meneer is Italiaans en woont in Londen .
Audio gesprek praat hij alleen maar je kan toch zien wie de afzender is ? Audio berichten zijn dat via Messenger en wats app


Dat maakt op zich niet, máár u zult dan wel in Engeland moeten gaan procederen vanuit Nederland. Dat kán erg in de kosten gaan geraken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag