Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb een geschil met een woningbouwvereniging die mij een appartement verkocht maar mij niet informeerde over de aankomende kosten ( nieuwe rookgaskanalen €8000,00. ) Er is een bouwkundige keuring gedaan maar de rookgaskanalen zijn niet gekeurd. Misschien naïef maar omdat alles zo professioneel geregeld was dacht ik dat alles goed was.

Ik heb geen zwart op wit bewijs maar weet zeker dat zij tijdens de verkoop op de hoogte waren.


1) Kan ik vragen dat zij moeten bewijzen dat zij mij geïnformeerd hebben i.p.v. dat ik moet bewijzen dat zij van de aankomende kosten op de hoogte waren?


2) Kunnen zij zich verschuilen achter het feit dat zij duizenden woningen in hun beheer hebben en daarom niet weten welke gegevens bij welke woningen horen bij verkoop?

Ja en nee, dit neigt naar een vorm van bedrog, maar het is zeker dwaling uwerzijds. Als u de hulp inroept van een jurist zal dit zeker meer indruk maken en eerder leiden tot resultaat in de vorm van bewijsvoering en of ander antwoord , wellicht tot een afkoop op dit onderdeel.

Beoordeel dit antwoord:

Als u een onkundige bent is de vakkundige u verplicht om van alles op de hoogte te stellen. Uiteraard, zijn er allerlei gegevens bekent en aanwezig over de woningen, dus het feit dat men niet weet welke gegevens bij welke woning hoort is een loos argument. Bij verkoop heeft de woningbouw een draagplicht omtrent het verschaffen van de juiste informatie. Vragen? Stel ze gerust.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte mevrouw, meneer,

Vriendelijk dank voor uw antwoorden.
Met mij zijn nog zeker 8 andere aankopers niet ingelicht. We gaan ons hierover beraden.


Als u mij direct benaderd kan ik u desgewenst van nadere informatie voorzien middels e-mail. Dit vanwege de privacy.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag